• Свеж
Мегер 656902 локатор на цевки и кабел за разделување
zoom_in

Мегер 656902 локатор на цевки и кабел за разделување

DEN 0.67

Стока
check Достапно.

На активна локација, предавателот предизвикува сигнал на одредена фреквенција или во земјата, каде што е избран од закопани комунални услуги, или директно во цевка, кабел или жица што е поврзана со предавателот. Пренесувачот има поставување на пулсот што обезбедува пулсирачки сигнал за зачувување на траењето на батеријата, подобрување на откривањето кога има слаб сигнал или го разликува пренесениот сигнал кога има мешање во областа. Избор на индуктивни или спроводливи режими на локација, во зависност од степенот на пристап до закопаната карактеристика и нивото на мешање во областа. Функцијата за масовно лоцирање на приемникот открива закопани метални маси, како што се шахти и капачиња на вентилот, без употреба на предавателот. Операторот може да избере помеѓу високите или ниските поставки на јачината на сигналот на предавателот за да ја зголеми или намали јачината на излезот на сигналот за поточно лоцирање. Мерач на ниво на приемникот помага во одредувањето на длабочината на погребаната карактеристика. Овозможува пулсирачки сигнал за зачувување на траењето на батеријата, подобрување на откривањето кога има слаб сигнал или го разликува пренесениот сигнал кога има мешање во областа. Спецификации на фреквенцијата на пренасочувањето126 килограми за напојување со електрична енергија1,5 волти (V) C батерии (четири, вклучени) напојување со електрична енергија1. Избор на високи или ниски поставки за јачина на сигнал на предавателот и високи или ниски поставки за чувствителност на приемник за поголема точност. Масовно лоцирање на карактеристиките на лоцирање закопани метални маси без употреба на предавателот. Приклучокот за слушалки на приемникот дозволува слушалки (продадени одделно) да се користат при работа во тивки околини. Избор на високи или ниски поставки за јачина на сигнал на предавателот и високи или ниски поставки за чувствителност на приемник за поголема точност. Пренесувачи на цевки, сигнални стеги и влогови на заземјување може да се користат за да се подобри точноста на локаторот.5 inches/165 x 60 x 215 mm (H x W x D) Transmitter dimensions6. Има предавател што пренесува фреквенција во закопана цевка, кабел или жица и приемник што ја открива пренесената фреквенција за да ја следи погребаната карактеристика. Единицата доаѓа со тотална торба за транспорт и складирање. Избор на индуктивни или спроводливи режими на локација, во зависност од степенот на пристап до закопаната карактеристика и нивото на мешање во областа.5 V C Батерии (четири, вклучени) Тежина на приемникот2,5 lb. Компанијата, основана во 1889 година, е со седиште во Довер, Англија и ја исполнува Меѓународната организација за стандардизација (ISO) Стандард 9001 : 2008. (1,1 кг) Тежина на предавателот2,5 lb. Во режимот на индуктивна локација, предавателот не е физички поврзан со функцијата што треба да се проследи, овозможувајќи да се следат карактеристиките доколку не се изложени или ако се во области со мал ризик од мешање од други закопани карактеристики. Мегер 656902 Сплит-кутија цевки и локатор на кабел доаѓа со кабел за директно поврзување со 3 'со две бакарни прстиња за поврзување на предавателот со закопаната цевка, кабел или жица што треба да се проследи.

Избор на клиенти..